Papatya poğaçayı yaparken, hamurun mayalanma süresi benim için oldukça keyifliydi. Hamurun yumuşak dokusu ve güzel kokusu, sabırsızlıkla bekletmeme sebep oldu. Peki, poğaçaların şekillendirilmesi aşamasında dikkat etmem gereken en önemli noktalar nelerdi? Özellikle petal şekli verirken, ne kadar derin kesik atmalıyım ki, pişince güzel görünsün? Ayrıca, iç harcı olarak zeytin yerine lor peyniri kullanmanın tadı nasıl olurdu? Denemek isteyenlere bu noktada bir önerim var mı?
Papatya poğaçayı yaparken, hamurun mayalanma süresi benim için oldukça keyifliydi. Hamurun yumuşak dokusu ve güzel kokusu, sabırsızlıkla bekletmeme sebep oldu. Peki, poğaçaların şekillendirilmesi aşamasında dikkat etmem gereken en önemli noktalar nelerdi? Özellikle petal şekli verirken, ne kadar derin kesik atmalıyım ki, pişince güzel görünsün? Ayrıca, iç harcı olarak zeytin yerine lor peyniri kullanmanın tadı nasıl olurdu? Denemek isteyenlere bu noktada bir önerim var mı?
Cevap yaz