Papatya Kurabiye Papatya kurabiye, görselliğe önem veren ve hamur işlerini hazırlamayı seven kişilere mutlaka tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Bu kurabiyeyi özel günlerde, çay partilerinde konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Çocuklarınız da bu kurabiyeleri sevecektir. Kurabiyelerin görünümü papatyayı andırdığından, bu isimle anılan kurabiyelerin lezzeti de harikadır. Üstelik uzun süre tazeliğini koruyan bir hamuru vardır. Kurabiyenin hazırlanması da sizi fazla yormaz. Her zaman elinizin altında bulunabilecek malzemelerle, canınız istediğinde bu kurabiyeleri yapabilirsiniz. Şimdi, birlikte papatya kurabiye tarifini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Papatya Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Papatya Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle yoğurma kabının içine oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini koyun. Buna vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave ederek, iyice yoğurun. Karışım iyice özdeşleştiği zaman içine sıvı yağı koyarak, yoğurmaya devam edin. Hamuru iki eşit parçaya bölerek ayırın. Bezelerin birisine kakao ilave ederek, yeniden yoğurun. Bezelerden biri beyaz hamur olarak kalacak. Şimdi hamurlardan fındık kadar parçalar alarak bunları elinizle yuvarlayın. Beyaz olan yuvarlağın çevresine altı tane kadar kakaolu hamurdan hazırladığınız yuvarlaklardan tutturun. Bazı papatya kurabiyelerini de tam tersi hazırlayın. Yani ortasını kakaolu, çevresini beyaz hamurdan yapın. Bunları içini yağladığınız ya da yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın. Tüm kurabiyeleri hazırladıktan sonra, ısınmış fırına koyarak pişirin. Ancak papatya kurabiye çabuk pişecektir. Bu nedenle fırını takibinize alırsanız iyi olur. Daha sonra ılınmış kurabiyeleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |