Papatya Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Papatya Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Papatya kürü, aslında insanların çok fazla bilmedikleri aslında son derece sağlıklı durumlar arasında yer almaktadır. Günümüzde insanların kür olarak kullandıkları bu bitkisel kür farklı amaçlara göre yapılmaktadır. Öyle ki kişi hangi amaç ile papatya kürünü kullanacaksa ona göre kürü yaparak kullanıma hazır hale getirmektedir. Papatya kürlerinin faydaları günümüzde bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bu nedenle birçok doktor hastalarına özellikle cilt ve saç için papatya kürü kullanmasını önermektedir. Tabi ki papatya kürünün hazırlanış şeklide oldukça önemlidir. Öyle ki bu kürler amacına uygun ve doğru şekillerde hazırlanmadığı zaman çok büyük faydalar göstermemekle birlikte zarar bile verebilmektedir. Papatya kürü bugüne kadar kimsede olumsuz durumlara neden olmamıştır. Fakat belirtmek isterim ki papatya ya da diğer bitkilere karşı alerjisi olan insanlarda bu kür alerjen etkisi yaparak kişilerde birçok olumsuzluğun meydana gelmesine neden olmaktadır. Bu durumda ise kişilerde çok büyük sorunlar meydana gelmektedir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda genellikle insanlar fayda görmek isterken zarar görebilmektedir. Papatya kürü yapılırken içerisinde kurutulmuş papatya kullanılmalıdır. Bu papatyalar ise tabi ki orijinal olmalıdır. Çünkü günümüzde satılan birçok kurulmuş papatyada sahtekarlıklar yapılmaktadır. Hatta imkânınız var ise zamanında papatyaları toplayarak güneş önünde kurutun ve kuruduktan sonra istediğiniz zaman kür haline getirerek kullanın. Aslında en sağlıklı papatya kürü malzemesi kendi yaptığınız doğal papatyalardır. Şimdi kullanım amaçlarına göre papatya kürlerinin nasıl yapıldığından bahsedelim.

Sinüzit için papatya kürü

Eğer kullanım amacı hastalardaki sinüzit sorunu ise bu durumda papatya kürü biraz daha farklı şekilde yapılarak kullanılmalıdır. Aksi durumlarda yapılan papatya kürü kişilerde herhangi bir etki göstermeden sizlere boşa uğraştırmış olacaktır. Öncelikle yarım litre suyu bir tencere ile kaynayana kadar ısıtın. Daha sonra iki tutam kurutulmuş papatyayı içerisine atarak başınızı havlu ile örtün ve kısık ateşte kaynamakta olan papatya kürünün çıkardığı buharı başınızı dikkatli bir şekilde tencereye yaklaştırarak soluyun. Bu durumda bol bol bu buharı solumaya devam edin. Eğer baş dönmesi olursa biraz oksijen alabilirsiniz. Bu uygulamayı yaklaşık olarak beş dakika kadar devam ettirin. Daha sonra yarım saat ara verin ve aynı şekilde 5 dakika daha aynısını yapın. Sinüzitte akıntılar azalana kadar her gün yapın. Akıntıların azaldığı gün 3 gün ara verin ve daha sonra aynı işlemleri tekrar tekrar yapın.

Regl döneminde rahatlamak için papatya kürü

Yine bir miktar suyu iyice kaynatarak içerisine bir miktar kuru papatya ekleyin. Papatyaların tam olarak demlenmesini bekleyin daha sonra her gün birkaç bardak tok karın ile içilmesi ile kişide mükemmel bir etki görerek sıkıntılarınızdan kurtulabilirsiniz. Öyle ki regl döneminde birçok kadının sorunu olan stres halini bu gibi papatya kürü ile çok kolay bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Bu kürü özellikle öğlen yemeklerinden sonra ya da akşam yemeklerinden sonra içerseniz oldukça mükemmel bir şekilde etki edecektir.

Sağlıklı diş etleri için papatya kürü

Bir su bardağı su içerisinde bir tutam papatya atarak kür haline getirin. Bu karışımı hafif ateş içerisinde demlendirin. Demlediğiniz papatya kürünü iyice süzerek suyunu elde edin. Bu suyu ılıklaştırarak içerisine diş fırçanızı batırın ve dişlerinizi fırçalayınız. Fakat bu işlemi diş fırçası ile dişlerinizi fırçalamadan önce yapmanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra bu papatya kürünün yapmış olduğu etki sizleri şaşırtacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Papatya Çayının Zararları Nelerdir?

Papatya Çayının Zararları Nelerdir?

Papatya Çayı Anksiyete Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayı Anksiyete Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Papatya Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Papatya Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

2 Aylık Bebeğe Papatya Çayı Verilirmi

2 Aylık Bebeğe Papatya Çayı Verilirmi

Papatya Çayı Alerji Yapar mı?

Papatya Çayı Alerji Yapar mı?